Фото без опису

Георгій Делієв, Наталія Бузько, Олег Артамонов, Анастасія Марків та багато інших акторів українського кіно з"їдуться  до Мангушської громади на головну подію року -  Х Міжнародний кінофестиваль «Кіно і ТИ».
 Кінофест проходитиме з 2 по 5 вересня, відкриття заплановано на 2 вересня і пройде на Центральній площі села Урзуф. Сьогодні, 10 серпня, у Маріуполі  відбулась прес-конференція, на якій директорка фестивалю, керівник ГО «АЙДАМИ», керівник «Маріупольської кінокомісії» Ольга Новікова поділилась з представниками ЗМІ планом-графіком кінофесту, також був озвучений шорт-лист стрічок, які будуть представлені на кінофесті. Участь в прес-конференції взяли начальник відділу культури, туризму, молоді, сім’ї та спорту селищної ради Наталія Тосхопаран та начальник відділу з питань засобів масової інформації, зв’язків з громадськістю та іміджевої політики селищної ради Інна Тодурова. Чому саме Мангушська громада? Бо саме тут колись все й розпочиналось з першого кінофесту 10 років тому.
У фінал потрапило 175 стрічок з понад 1300 з 34 країн світу. Жюрі оцінюватимуть за різними критеріями, а глядачі зможуть побувати на допрем"єрному показі майбутнього блокбастеру: нової захоплюючої стрічки Одеської кіностудії «Чому я живий». Події описують Маріуполь на початку ІІ світової війни.
Буде і спеціальна номінація кінофесту «Моє життя в карантині». Загалом у  конкурсній програмі представлено роботи практично з усіх європейських країн, а також США, Канади, Китаю, Австралії, Ірану, Індії. Дві стрічки - маріупольських кіномитців.
Виступаючи на прес-конференції, Наталія Тосхопаран зазначила, що Мангушська громада радо прийме гостей та учасників кінофесту, будуть підготовлені спеціальні локації, концертна програма та багато іншого. Від селищного голови Володимира Караберова вона запевнила організаторів, що селищна рада надасть всебічну підтримку щоб ювілейний кінофест пройшов на найвищому рівні. Демонстрація фільмів буде проходити в будинках культури, літніх кінотеатрах, на відкритих майданчиках населених пунктів Урзуф, Ялта, Мангуш. 
Тож, зовсім скоро - декільках вересневих днів  подарують нам безперервне свято кіно!

Фото без описуФото без опису