Фото без опису

6 серпня в Мангушському районному центрі зайнятості  був проведений онлайн вебінар для батьків. Його учасниками  стали батьки майбутніх випускників шкіл нашого району. 

З інформацією про послуги, які надає служба зайнятості та професії, які користуються попитом на ринку праці, ознайомила присутніх фахівчиня центру зайнятості Ірина Соловйова.  Також вона надала рекомендації стосовно правильного формування у дітей бачення свого професійного майбутнього.

На завершення свого виступу вона закликала батьків на допомогу своїм дітям у правильному виборі їх майбутньої професії, адже від цього залежатиме їх життя та трудовий шлях.

З інформацією про послуги, які надає державна служба зайнятості та професії, які користуються попитом на ринку праці, ознайомила присутніх фахівчиня центру зайнятості Ірина Соловйова.

Також вона надала батькам загальні відомості про ту чи іншу професію, її значення у житті та перспективи розвитку, як і в яких умовах відбувається виробничий процес, які вимоги ставить певна професія до людини тощо. Як було наголошено, один фах вимагає сили та спритності, інший – інтелектуальних зусиль, акуратності, ще інший – комунікабельності, стриманості. Деякі професії однотипні, вимагають від людини практично однакових рис. Їх можна об’єднати у групу, уявивши собі своєрідні професійні держави з власними законами, мовою, населенням, що займають на карті певне місце. Розповіла про порадничок для батьків, який містить в собі такі підпункти, як

– шлях до серця дитини;

– інформація про права батьків і дітей;

– права дітей;

– каталог негативних ефектів типових батьківських реакцій;

– вплив батьківських установок на розвиток дітей;

– батьківські міфи;

– принципи формування взаємин з дитиною;

– як уникнути помилок і розчарувань у виборі професії і т.д.Батьки отримали інформацію про профорієнтаційні послуги, які надає районний центр зайнятості учнівській молоді, інформацію про стан ринку праці в районі.