Ранні зернові культури у Донецькій області станом на 27 липня обмолочено на площі 284 тис. га (54% до прогнозованих площ), намолочено зерна в обсязі 1 млн 42,3 тис. тонн, урожайність при цьому склала 36,7 ц/га.

Попри складні погодно-кліматичні умови, які склалися на території області, аграрії Донеччини сформували структуру посівних площ зернових культур під урожай 2021 року на площі 597 тис. га, що складає 103,3% до рівня минулого року, виконали повний комплекс агротехнологічних заходів, а також здійснили впровадження у виробництво сортів сільськогосподарських культур адаптованих до умов регіону.

На теренах Донеччини триває збір урожаю ранніх зернових та зернобобових культур. По всіх категоріях господарств області ці культури передбачається зібрати на площі 527 тис. га, з них: озимі зернові (крім ріпаку) – 398 тис. га, ранні ярі зернові – 129 тис. га. Крім того, аграріями області передбачається зібрати урожай озимого та ярого ріпаку на площі 5,4 тис. га.

Збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур з високими темпами ведуть сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства Маріупольського та Волноваського районів.

Середня урожайність зернових культур по базовим сільськогосподарським підприємствам області складає: озимої пшениці - 38,6 ц/га, ячменю озимого – 35,6 ц/га, ярого ячменю – 36,5 ц/га, гороху – 17,5 ц/га.