Фото без опису

23 липня, після проведення позачергової сесії, в кабінеті селищного голови під головуванням Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно– екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради.

Присутні на комісії доповідали з приводу основного питання - про запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про стан захворюванності на СОVID-19 доповідала завідувач Мангушської міжрайонної філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Світлана Григор`єва. Станом на 22 липня поточного року в Мангушській громаді з початку епідемії зареєстровано 1377 підтверджених випадків COVID-19 (показник 6316,6 на 100 тисяч населення).В Донецькій області зареєстровано 91211 випадків, показник 4934,0 на 100 тисяч населення – в громаді на 29 % більше від обласного показника. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 за 2 тижня липня - 32% ( в червні – 17,7%), зазначений показник епідемічної небезпеки по Україні для «зеленого» рівня – 4 %. За останні 7 днів зареєстровано 13 підтверджених випадків COVID – 19, на передостанньому тижні 8 випадків. Під медіко-санітарним наглядом на самоізоляції вдома знаходяться 64 особи в.т.ч. 24 активних хворих, а саме: смт Мангуш – 10, смт Ялта – 3, Б.Коса -1. Урзуф -9, Дем’янівка – 1.

З метою зменшення кількості захворювань на COVID-19 необхідно продовжити проведення контролю за виконанням встановлених протиепідемічних та карантинних заходів.

За результатами усіх доповідей, комісією вирішено:

продовжити функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області в режимі надзвичайної ситуації та дію на території Донецької області адаптивного карантину, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів. Також селищною радою буде здійснено забезпечення роботи по санітарній обробці територій та місць масового скупчення людей дезінфікуючими засобами. Відділу поліції надано рекомендації щодо забезпечення здійснення контролю за виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів.

Окрім того, на засіданні виступив директор КНП «Мангушський ЦПМСД» Борис Репухов, який наголосив на важливості вакцинації, як єдиного дієвого способу боротьби з коронавірусом. Він зазначив, що на сьогодні в нашій громаді з’явилась нова вакцина Moderna (США).Вакцинація населення цією вакциною розпочалась з 22 липня і триватиме до 29 липня (1й етап), з 15 по 22 серпня – 2й етап вакцинації. За більш детальною інформацією звертайтеся до сімейних лікарів та за номером регістратури КНП «Мангушський ЦПМСД» 0960312190.

Фото без описуФото без опису