Фото без опису

 23 липня в залі засідань Мангушської селищної ради під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання позачергової 14 сесії Мангушської селищної ради 8 скликання.

На сесію були запрошені старости, керівники структурних підрозділів та комунальних установ ради та представники ЗМІ. Начальник відділу економічного і соціального розвитку селищної ради Світлана Михальова виступила перед присутніми з питанням «Про внесення змін в рішення селищної ради від 25.03.2021 № 8/10-163 «Про Програму економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік», заслухавши доповідачку депутати підтримали проект рішення (більш детально з інформацією можна ознайомитись на офіційному веб-сайті селищної ради в розділі «Офіційні документи»). Одне з головних питань порядку денного сесії – затвердження Програми «Поліцейський офіцер громади» Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік. З доповіддю виступив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради Валерій Рябушкін. Метою Програми є тісна взаємодія поліцейського з територіальною громадою та орієнтація на її потреби. Впроваджується новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом селищної ради, підзвітність громаді та додаткові функції. В Програмі передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності поліцейського офіцера Мангушської селищної територіальної громади. Депутати одностайно підтримали такий важливий крок нашої громади на шляху до забезпечення охорони громадського порядку.

Фото без опису

Також на сесії було затверджено ряд важливих для громади програм:

«Програму поліпшення умов несення служби та організації виховного та навчального процесу у військовій частині А1927на ІІ півріччя 2021 року», «Програму «Правопорядок» на 2021 рік», «Програму «Правосуддя» на 2021 рік», «Програму підтримки та розвитку КП «Мангушське БТІ» на 2021 – 2022 роки».

Військовий комісар другого відділу Маріупольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Скляров виступив із доповіддю «Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 26 січня 2021 року № 8/6-104 «Про затвердження цільової Програми «ВОЇН - ПАТРІОТ» на 2021 рік».

Фото без опису

На сесії депутати проголосували за ще один важливий проект рішення, який стосується розвитку громадянського суспільства в Мангушській громаді. Мова йде про утворення ініціативної групи з формування складу Молодіжної ради при Мангушській селищній раді 2021-2023 р. З метою консолідації молодіжного руху на території Мангушської селищної територіальної громади, депутати селищної ради затвердили персональний склад ініціативної групи з формування складу молодіжної ради при Мангушській селищній раді 2021-2023 рр.

Фото без описуФото без опису

В умовах реформи децентралізації в Україні Мангушська селищна територіальна громада отримала більш широкий спектр повноважень та важливих завдань щодо розвитку сучасної спроможної громади та активізації громадської активності. До того ж до змін та цифрової трансформації всіх сфер життя нас підштовхнув ковід-19 та реалії сьогодення, які диктують умови: менше контактів – більше онлайн послуг. Цифрова грамотність повинна бути однією з ключових компетентностей кожного громадянина України. Завдяки використанню цифрових технологій жителі громади зможуть більш ефективно набувати знання, вміння та навички у багатьох сферах життя. Тому актуальним стало створення Концепції розвитку цифрових компетентностей жителів Мангушської територіальної громади – базового документу, на основі якого буде розроблено відповідну Програму. Депутати підтримали проект рішення та затвердили Концепцію. За відповідний напрямок в селищній раді відповідає відділ з питань засобів масової інформації, зв’язків з громадськістю та іміджевої політики селищної ради.

В ході засідання сесії - затверджено звіт про виконання бюджету Мангушської селищної територіальної громади за І півріччя 2021 року. Доповідала з цього питання начальник фінансового управління селищної ради Олена Аниченко.

Було затверджено положення про відділ соціального захисту населення та охорони здоров'я в новій редакції (доповідачка: Інна Спруцко, начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я селищної ради).

Опісля, Інна Іванівна доповіла щодо питання виплати одноразової матеріальної допомоги. Депутати підтримали проєкт рішення. Таким чином, одноразова матеріальна допомога на лікування буде виплачена 26 мешканцям громади, одноразова матеріальна допомога на вирішення складних матеріально-побутових проблем - 4 мешканцям громади, на поховання – 2 мешканцям, одноразова матеріальна допомога особам, які потерпіли внаслідок стихійного лиха - 21 мешканцю громади (більш детальна інформація - в проєкті рішення на сайті селищної ради).

На сесії було розглянуто низку земельних питань, «Про внесення змін до рішення селищної ради від 26.01.2021 № 8/6-93 «Про звільнення від плати та встановлення пільгових умов оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти», та тих, що стосувались комунальної сфери.

Фото без описуФото без описуФото без опису