Фото без опису

19 липня в Україні вперше офіційно своє професійне свято відзначають тренера. Тому тема сьогоднішньої статті присвячена професії тренера.

Складно переоцінити роль першого тренера в житті спортсмена. Це він прищеплює дитині любов до спорту, розвиває спортивні навички, бере участь у формуванні характеру. Перша перемога, перша поразка - через все це маленький спортсмен проходить разом зі своїм тренером. Тренер допомагає йому досягти успіху, підтримує в разі невдачі. Найчастіше наставник в спорті є і наставником в житті.

Займаючись спортом, будь-яка дитина стикається з труднощами - щось не виходить, раптом ставати лінь займатися далі. Тренер допомагає дитині ці труднощі подолати - знайти в собі сили продовжувати тренування, правильно побачити ситуацію, що склалася і знайти її рішення. Перший тренер вчить дитину не тільки перемагати, а й правильно програвати - не здаватися, а аналізувати ситуацію, робити висновки і продовжувати рухатися далі, до перемоги. Також спортивний наставник вчить не зупинятися, продовжувати тренування навіть тоді, коли здається, що сильніше тебе вже нікого немає. Перший тренер назавжди залишиться в пам'яті спортсмена. Можливо, з часом юний спортсмен буде займатися у інших майстрів, щоб досягти найвищих своїх результатів, але основні спортивні навички, воля до перемоги, любов до спорту прищеплюються саме першим тренером. Від його таланту багато в чому залежить подальша спортивна доля дитини.

Талановитий тренер виховує в дитині такі риси, як дисциплінованість, вміння контролювати свої емоції, визнавати свої помилки і тверезо дивитися на ситуацію, впевненість в собі, наполегливість. У дорослому житті ці навички допомагають людині гідно виходити зі сформованих життєвих ситуацій, досягати поставлених цілей. Яку б мету не поставив перед собою людина - домогтися успіхів у бізнесі, показати відмінні спортивні результати, створити надійну сім'ю і виховати дитину, - навички, отримані на тренуваннях, допоможуть йому досягти цієї мети. Спорт допомагає дітям вирости справжніми людьми, і важливу роль в цьому відіграє перший наставник.

Дякуємо Вам за працю, за те, скільки сил і душі Ви вкладаєте в своїх учнів. Нехай цей святковий день подарує виконання всім майбутнім планам і бажанням!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису