Фото без опису

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна проінспектувала хід реалізації проєкту щодо створення музею науки у Маріуполі у рамках президентської програми «Велике будівництво».

Музей науки планується створити на базі спортивного комплексу Маріупольського державного університету з залученням коштів державного фонду регіонального розвитку.

У музеї буде представлено 5 експозицій за темами: «Людина», «Оптика», «Великі винаходи», «Фізика», «Природа». Окрім відвідування експозицій, для відвідувачів будуть пропонуватися й освітні програми. Принцип музею – «знання через досвід». Створення Музею науки сприятиме вивченню на практиці законів фізики, хімії, математики та багатьох інших наук.

У 2021 році на реалізацію проєкту «Створення науково-освітнього простору Музей науки у місті Маріуполь» передбачено 18,93 млн грн, у т.ч.: 17,1 млн грн коштів державного фонду регіонального розвитку; 1,83 млн грн місцевого бюджету.

Наразі завершено процедури закупівлі, укладено договір підряду, розпочато підготовчі будівельні роботи.

Реалізація проєкту дозволить створити умови для всебічного розвитку учнів та молоді, виховання у них високих моральних якостей, інтелектуально-культурного розвитку.