Фото без опису

З метою здійснення контролю за умовами утримання, навчання та виховання дітей, які виховуються в сімейних формах, служба у справах дітей Мангушської селищної ради 15 липня  здійснила планову перевірку умов проживання  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території смт. Мангуш.

Було відвідано 28 дітей (з них 1 виховується в прийомних сім’ї, 7 дітей виховується в дитячому будинку сімейного типу та 20 дітей виховуються під опікою/піклуванням).

У результаті відвідування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу та сімей опікунів/піклувальників слід зазначити наступне: умови проживання дітей відповідають санітарно-гігієнічним та матеріально-побутовим вимогам. Для життя і розвитку дітей створені належні умови. Діти мають все необхідне для життя, навчання та виховання. Кімнати облаштовані меблями та побутовою технікою, необхідними для комфортного проживання родин. Діти  забезпечені окремими ліжками, місцем для занять, відпочинку, місцем для зберігання особистих речей, є необхідна художня та наукова література для навчання, книжки, шкільне приладдя. Також в достатній кількості забезпечені  сезонним одягом, взуттям, предметами особистої гігієни.

Щодо релігійної орієнтації родини мають сучасні представлення, дітям надана повна свобода і право вибору віросповідання. Ніякого тиску з боку прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів/піклувальників не спостерігається.

В сім`ях переважає емоційно-позитивний психологічний клімат. Відносини між дітьми та прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами/піклувальниками дружелюбні, базуються на основі взаємоповаги та взаєморозуміння. В родинах панує тепла, родинна атмосфера, доброзичливе та турботливе ставлення до дітей. Діти  товариські, добре йдуть на контакт із дорослими, адекватно реагують на зауваження та рекомендації дорослих.

Прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники приділяють належну увагу здоров’ю дітей, підтримують контакти з дільничним лікарем. Захворювань, викликаних несприятливими соціально-побутовими умовами у сім’ях, протягом часу перебування дітей у родині не виявлено.

         За результатами відвідування складені відповідні акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей, які долучені до їх особових справ. Для повноцінного росту та розвитку дітей створені належні умови, порушень прав дітей не виявлено.