Фото без опису

Шановні мешканці Мангушської територіальної громади !

Звертаємось до Вас із проханням дотримуватись норм і правил благоустрою, передбачених Законом України «Про благоустрій населених пунктів».

Дотримання правил благоустрою передбачає належне поводження з побутовими відходами. Забороняється вивезення побутових відходів, ремонтного сміття, листя та гілля дерев у невстановлені для цього місця. Також заборонено спалювати сміття/сухе листя/гілля дерев тощо.

На території громади є спеціальні, законно відведенні та облаштовані місця для вивозу сміття. Додатково повідомляємо, що в населених пунктах громади у визначені дні здійснюється централізований вивіз  сміття Комунальним підприємством «Мангушське УКП".

Просимо підтримувати у належному стані прилеглі до ваших обійсть території. Законом України «Про благоустрій населених пунктів» забороняється загромаджувати побутовими відходами, будівельними матеріалами проїзні частини вулиць, доріг, придорожні зелені смуги.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян.  

Обережно, амброзія: щодо ліквідації карантинного бур'яну

Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби, значне місце займають рослини, особливо ті, які ростуть біля наших домівок. Однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини.

Від даного виду алергії, за даними ВООЗ, по всьому світу страждає більше 70 млн. чоловік! Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.

Мангушська територіальна громада має велику ділянку узбережжя Азовського моря та курортні зони, які відвідує багато відпочивальників і туристів. Враховуючи погодні умови цього року, у зв’язку з поширенням
карантинного буряну – амброзії полинолистої звертаємо увагу населення, власників і користувачів будівель, споруд тощо, землекористувачів та землевласників на необхідність проведення заходів щодо покосу трави на власних та прилеглих територіях, на землях сільськогосподарського призначення.
Надалі протягом вегетаційного періоду необхідно вживати заходів по ліквідації, локалізації та недопущення розповсюдження карантинного буряну – амброзії полинолистої шляхом багаторазового низького скошування, висіву багаторічних трав, застосування гербіцидів тощо. Підприємства, установи, організації, які розміщуються на території
громади, повинні утримувати в належному стані закріплену за ними територію.
При проведенні рейдів адміністративною комісією селищної ради у разі порушення Правил благоустрою, в тому числі наявність нескошеної трави, будуть складатись адміністративні матеріали для накладання штрафу.


Просимо Вас віднестись відповідально щодо питання благоустрою територій, за які Ви особисто несете відповідальність. Прохання дотримуватись Правил благоустрою, зберігати чистоту й порядок. Мангушська громада - наш спільний дім!