На виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань, оприлюднюється проєкт рішення виконавчого комітету Мангушської селищної  ради «Про встановлення обмеження у часі продажу алкогольних напоїв».

Проєкт спрямований на введення обмежень щодо продажу алкогольних напоїв у певний час доби, спонукання до боротьби з пияцтвом і найгіршим його наслідком – деградацією людини, та покликаний спонукати приватний бізнес з розумінням і усвідомленням погодитись виконувати основні пункти рішення.

Правила розроблені на підставі Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про засади державної регуляторної політики», «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів від 30.07.1996 року № 854 «Про затвердження Правил торгівлі алкогольними напоями».

Повний текст проєкту регуляторного акту та відповідний аналіз регуляторного впливу буде оприлюднено на офіційному веб сайті Мангушської селищної ради за посиланням: https://mangush-gromada.gov.ua/  в розділі «Регуляторна діяльність».

Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акту приймаються Мангушською селищною радою протягом одного місяця з дати його опублікування, на паперових носіях, а саме до серпня за адресою:                 пр. Миру 72, смт. Мангуш, Маріупольський район, Донецька область, 87400, або в електронному вигляді на електронну пошту: 04340493@mail.gov.ua , з приміткою «Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акта («Про встановлення обмеження у часі продажу алкогольних напоїв») розробником якого є Мангушська селищна рада».