Фото без опису

6 липня у Нікольській селищній раді проходив семінар «Синергія між державою, засновником, директором, громадою – важливий фактор на шляху підвищення якості освіти», організований управлінням Державної служби якості освіти у Донецькій області, участь в якому взяв Мангушський селищний голова Володимир Караберов та очільниця відділу освіти селищної ради Неллі Сєвєрина.

Освітнє середовище закладу освіти оцінюється Державною службою якості освіти в розрізі таких складових як забезпечення безпечних й комфортних умов навчання і праці, створення середовища, вільного від будь-яких форм насильства та дискримінації, формування інклюзивного, розвивального, мотивуючого до навчання освітнього простору.

Водночас, одне з питань, яке розглядалось на заході - щодо забезпечення якості освіти в громадах в умовах децентралізації.

Освіта, без сумніву, відіграє ключову роль і має особливе значення для процесу реформ в Україні. Жодна секторальна реформа не буде успішною, якщо не зміняться цінності і ставлення громадян. А цінності і ставлення формуються шляхом якісної освіти і культури. Як то кажуть: хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе. Тож, в Мангушській громаді питанню вдосконалення якості освіти приділяється велике значення.