Фото без опису

Одна з гострих проблем сьогодення – поширення вживання підлітками легких алкогольних напоїв. Це соціальне явище має свою динаміку і закономірності розвитку. Останнім часом збільшилася статистика отруєнь молодих людей алкогольними напоями. Прикрий випадок трапився у червні місяці на території громади.
      Найбільш ефективними заходами попередження вживання неповнолітніми спиртних напоїв є проведення профілактичної роботи з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають у функціонально-неспроможних (кризових) сім’ях, проведення індивідуально-профілактичних бесід з батьками та вжиття відповідних заходів щодо надання різних видів допомоги сім’ям та безпосередньо дітям. Так протягом тижня службою у справах дітей селищної ради спільно з центром надання соціальних послуг селищної ради та сектором ювенальної превенції Маріупольського РУП ВП №4 були відвідані вищезазначені сім’ї з метою контролю та проведення роз’яснювальної роботи. 
       Також, у зв’язку з наближенням канікулярного періоду закликаємо заклади торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства, не здійснювати продаж алкогольних та тютюнових виробів дітям.