Фото без опису

30 червня у залі засідань селищної ради під головуванням заступника селищного голови Володимира Матяша пройшла нарада з питання передачі у комунальну власність Мангушської селищної територіальної громади об’єктів теплопостачання та щодо відключення багатоквартирних житлових будинків від централізованого опалення. 

На нараді були присутні депутати селищної ради Андрій Сафошин (голова постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту), Микола Праведніков, Василь Воронцов, Євген Глушич, майстер ЕД №6 смт.Мангуш Олексій Стукало, представник ПАТ «Маріупольгаз» Микола Грудолов, спеціалісти відділу житлово-комунального господарства, просторового планування, комунальної власності та благоустрою селищної ради, представник управління соціального захисту населення Маріупольської РДА Лілія Омельченко, управителі та представники багатоквартирних будинків. 

Перед присутніми виступив Володимир Матяш, який повідомив про факт  передачі у комунальну власність Мангушської селищної територіальної громади об’єктів теплопостачання (котельня № 1, розташована в смт Мангуш на пров. Дружби, 9 а; котельня № 2, розташована в смт Мангуш по вул. Мурзи, 1 б; котельня № 5, розташована в смт Мангуш по вул. Катанова, 72; котельня № 3, розташована в с. Урзуф по вул. Горького, 2) на підставі Протоколу наради Донецької ОДА з питань роботи в новому опалювальному періоді 2021-2022 років ОКП «Донецьктеплокомуненерго» від 8 червня 2021 року. Зокрема, на вказаній нараді облдержадміністрації виступав генеральний директор ОКП «Донецьктеплокомуненерго» Віталій Кощей з інформацією про витрати за минулий опалювальний період, а також директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Гончаренко, який надав інформацію про необхідність прийняття об’єктів теплопостачання у власність громади, яка пов’язана з тим, що в умовах такого великого підприємства не має можливості дотувати будь-кого за рахунок іншого. 
Зазначимо, що  питання «Про клопотання перед Донецькою ОДА
про передачу у комунальну власність  Мангушської селищної територіальної громади  об’єктів теплопостачання» розглядалось депутатами селищної ради на минулій сесії, 25 червня, та було підтримано. 

Зогляду на ситуацію, яка склалась, найрезоннішим виходом зі складеної ситуації є - відключення багатоквартирних житлових будинків від централізованого опалення та перехід на індивідуальне опалення. Але дана нарада – це лише попереднє обговорення механізмів та можливих строків вказаних дій.  «Без тепла взимку ніхто не залишиться, - зазначив заступник селищного голови, - тому ми і розглядаємо це питання попередньо, ще влітку, не чекаючи осінніх холодів». 
Про перевагу переходу до автономного опалення зазначив і Олексій Стукало: «Моя пропозиція перейти на газове індивідуальне опалення, адже це заощаджує кошти, це більш комфортно та тепло». Депутат селищної ради Андрій Сафошин також звертався до присутніх, вносячи свої пропозиції. 

Наразі ведуться фінансові розрахунки щодо технічної можливості переходу до автономного опалення мешканців вказаних будинків. Мешканцям багатоквартирних будинків необхідно написати заяву на ім’я селищного голови Володимира Караберова  щодо надання дозволу на відключення від мереж ЦО і ГВП та влаштування індивідуального (автономного) опалення та гарячого водопостачання квартири та надати копії документів (взірець заяви та перелік документів – на сайті селищної ради).

ЗАЯВА