30 червня  під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна була проведена онлайн нарада з питань стану пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей. У нараді прийняли участь заступник селищного голови Володимир Матяш та спеціалісти відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами  селищної ради.

         На  порядку денного було розглянуто питання «Про стан пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення». 
          На виконання доручення Прем'єр-Міністра України № 44 205/1/1/-19 від 11.12.2019 року інспекторським складом 25 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області проводились позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням (виконанням) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей - дитячих садочків, шкіл, установ охорони здоров'я та соціального захисту.

Згідно доручення Прем'єр-Міністра України було перевірено 25 суб'єктів господарювання, у володінні яких знаходиться 46 об'єктів, а саме:
- 8 дошкільних навчальних закладів;
- 12 загальноосвітніх шкіл;
- 23 лікувальних заклади;
- 3 заклади соціального захисту.
Керівникам суб'єктів господарювання, за результатами   позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням (виконанням) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки було вручено приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, в яких вказано перелік порушень вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та терміни їх усунення. Але  не всі керівники перевірених установ на теперішній час усунули виявлені недоліки, тому за результатами обговорення керівникам вище зазначених установ  надані протокольні доручення зі стислими термінами їх виконання.