Фото без опису

25 червня о 10:00 у залі засідань під головування Мангушського селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання 13 сесії селищної ради VІІІ скликання.

Участь в роботі сесії взяла голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва. На сесію були запрошені старости, керівники структурних підрозділів та комунальних установ ради та представники ЗМІ. На порядку денному сесії - понад 75 питань.

Робота сесії розпочалась з приємної місії, адже нещодавно свій ювілейний день народження відзначила депутатка селищної ради Світлана Тарасенко. Від себе особисто та від депутатського корпусу селищної ради Володимир Караберов привітав ювілярку зі святом та побажав многая літа та Божого благословення. Не дивлячись на велику кількість питань порядку денного, робота сесії була жвавою, організованною та злагодженою. Депутати селищної ради підтримали проєкт рішення "Про створення Цільового фонду Мангушської селищної ради  та затвердження  Положення    про нього", доповідала з цього питання та з інших питань, що належать до компетенції фінансового управління, Олена Аниченко, начальник фінансового управління селищної ради.

Цільовий  фонд Мангушської селищної  ради  є складовою спеціального фонду  бюджету селищної  територіальної громади і   створюється  з метою  надходження  додаткових фінансових  ресурсів    на  фінансування  видатків щодо вирішення питань соціально-економічного розвитку громади, соціального  захисту населення, становлення і розвитку місцевого самоврядування, участі органів  місцевого самоврядування у розв’язанні  питань місцевого  та  загальнодержавного значення.

 Цільовий  фонд  формується  за рахунок наступних надходжень: благодійні внески – добровільні пожертвування юридичних та фізичних   осіб, організацій, установ, підприємств усіх форм власності, безповоротна фінансова допомога, інша благодійна допомога; залучених на договірних  засадах   коштів юридичних та фізичних осіб; кошти, які надійшли  за  тимчасове використання місць за розміщення  об’єктів зовнішньої реклами; інші надходження, не заборонені чинним законодавством України.

 Депутати одностайно підтримали проєкт рішення "Про виплату одноразової матеріальної допомоги". Таким чином, одноразова матеріальна допомога на лікування буде виплачена 32 мешканцям громади, одноразова матеріальна допомога на вирішення складних                              матеріально-побутових проблем - 6 мешканцям громади, на поховання - 1 одній особі, одноразова матеріальна допомога особам, які потерпіли внаслідок стихійного лиха - 27 громадянам громади. Доповідала Інна Спруцко, начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я  селищної ради.

Про встановлення місцевих податків і зборів на території Мангушської  селищної ради на 2022 рік", доповідав Дмитро Побединський, начальник відділу правового забезпечення діяльності селищної ради. З метою ефективного поповнення місцевого бюджету, керуючись статтями 12, 265-287  Податкового Кодексу України, пунктом 19 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України,  пунктом 24 частини 1 статті  26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  селищна   рада  вирішила: встановити на території Мангушської селищної ради з 01.01.2022 року наступні місцеві податки та сбори:

земельний податок;

податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

єдиний податок;

транспортний податок;

туристичний збір;

збір за місця для паркування транспортних засобів.

Більш детально з даною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті Мангушської селищної ради (проєкт рішення).

План роботи селищної ради на ІІІ квартал Мангушської селищної ради, який розглядався на постійних комісіях попередньо, був підтриманий депутатами.  Також розглядались питання: 4.  "Про затвердження розпоряджень селищного голови, прийнятих в межсесійний період", "Про затвердження розпоряджень селищного голови",  "Про затвердження Положення про порядок проведення Конкурсу проєктів місцевого  розвитку у 2021 році у новій редакції", "Про затвердження структури та штатної чисельності апарату Мангушської селищної ради та її виконавчих органів у новій редакції", доповілала з цих питань секретар селищної ради Світлана Олефір.

Депутати затвердили Програму «Розвиток та забезпечення виконання заходів мобілізаційної підготовки та територіальної оборони Мангушської селищної ради на 2021-2022 роки», доповідав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної  роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради                                                       Валерій Рябушкін.

Так, метою цільової програми є удосконалення, разом з місцевими органами військового управління мобілізаційної підготовки та системи територіальної оборони Мангушської селищної ради, разом з тим - завчасне планування та безумовне  виконання заходів мобілізаційної підготовки та територіальної оборони селищної територіальної громади.

         Виконання Програми передбачає  створення системи пунктів управління органів державної влади, органів військового управління, інших військових формувань, забезпечення їх надійного функціонування, забезпечення автономної роботи системи заглибленого пункту управління та пункту управління штабу району ТрО та інші заходи.

Щодо проєкту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення Мангушської селищної ради від 25.03.2021 № 8/10-163 «Про Програму економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік»» депутати селищної ради заслухали доповідь начальника відділу економічного розвитку  та інвестицій селищної ради Світлани Михальової. Підтримано одностайно.

Про внесення  змін до рішення селищної ради від 26.01.2021 № 8/6-93 «Про звільнення від плати та встановлення пільгових умов оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти»  доповідала Неллі Сєвєріна,  начальник відділу освіти селищної ради. Таким чином, загалом у громаді пільгово харчується вже 124 дитини. Також очільниця районо  доповідала щодо  встановлення юридичної адреси КЗ «Ялтинський ЗЗСО I-III ступенів №1», КЗ «Ялтинський ЗЗСО I-III ступенів №2» та затвердження їх статутів у новій редакції.

Про проєкти рішень із земельних питань, які попередньо депутати розглядали на відповідній постійній комісії, доповідав на 13й сесії селищної ради начальник відділу земельних ресурсів селищної ради Олег Прилипко.

Загалом, депутати ухвалили низку важливих для життєдіяльності Мангушської селищної ради рішень. З проєктами рішень можна ознайомитись на сайті селищної ради.