Сьогодні, 24 червня, відбулось засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні, в режимі онлайн,  взяв селищний голова Володимир Караберов. 

На порядок  денний було  винесено  питання, яке стосувалось стану оформлення права оренди на водні об'єкти на теріторії Донецької області.  Так, були надані рекомендації територіальним громадам, які стосувались внесення зміни до чинних договорів оренди водних об"єктів в частині зміни орендодавця, уклавши тристоронні договори з облдержадміністрацією, забезпечити щорічне обстеження водойм та гідротехнічних споруд тощо. 

З питання "Про проєкт регіональної Програми розвитку сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми в Донецькій області на 2021-2025 роки" доповідала начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна. Завдання програми спрямовані на посилення дій щодо пропагування та формування пріоритету сімейних цінностей та відповідального батьківства, переорієнтації на розвиток позитивної сім’ї, її соціальну та економічну стабільність, виконання її репродуктивної та виховної функцій. Молоді сім’ї необхідно заохочувати до принципів рівноправності у розподілі сімейних обов’язків і закріплювати рівні можливості брати участь у трудовому, економічно активному суспільному житті. Зокрема, були озвучені вкрай неприємн цифри - у 2020 році органами Національної поліції в Донецькій області взято на облік з приводу вчинення домашнього насильства 5 123 особи! Найчастіше від домашнього насильства страждають жінки та діти. Тому все актуальнішим є створення системи надання соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та розвиток мережі  спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Зазначимо, що в Мангушській громаді  проводиться капітальний ремонт приміщення під притулок для осіб, що постраждали від домашнього насильства.    

Також розглядалось питання "Про проєкт Програми створення обласного (регіонального) страхового фонду документації Донецької області на 2021-2023 роки".