Фото без опису
Донецька область перейшла до зеленої зони. Згідно з протоколу засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, обласною комісією вирішено продовжити функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області в режимі надзвичайної ситуації та дію на території Донецької області адаптивного карантину до ЗО червня 2021 року, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів. Зокрема, суворе дотримання протиепідемічних та карантинних заходів та посилений контроль за їх дотриманням

Станом на  10 червня  в Мангушській громаді з початку епідемії зареєстровано  1343 підтверджених випадків COVID-19 (показник 5563,4 на 100 тисяч населення). В Донецькій області зареєстровано 89943 випадки, показник 4865,4 на 100 тисяч населення - в громаді на 14,3% більше від обласного показника (на передостанньому тижні був більше на 14,7%). Коефіцієнт виявлення позитивних випадків - 0%  (на передостанньому тижні 9,6%). 
За останні 7 днів  зареєстровано 3 підтверджених випадки   COVID-19, на  передостанньому тижні 1 підтверджений випадок   COVID-19. Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходиться 7 осіб, в  т.ч.  3 активних хворих.    
             В закладах освіти    1 хворий учень КЗ "Ялтинська ЗЗСО №2", знаходяться  на   самоізоляції 1 вчитель  та 16 учнів табору з денним перебуванням дітей КЗ "Ялтинської  ЗОШ №2".З метою стабілізації захворюваності на COVID-19 на території громади необхідно продовжити   проведення комплексу  необхідних протиепідемічних  та карантинних заходів      та продовжити здійснення  контролю    за їх виконанням.