Фото без опису

Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує, що 30 квітня закінчилась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

За 4 місяці поточного року мешканцями Мангушської громади надано понад 400 податкових декларацій про майновий стан і доходи та задекларовано загальний дохід у сумі 97,5 млн грн, нараховано до сплати податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі 5,2 млн грн,  військового збору у сумі 0,5 млн гривень.

У тому числі доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень задекларували  5 громадян з загальною сумою доходів 75,9 млн гривень. Ними буде сплачено ПДФО та військового збору відповідно 4,5 млн грн та 0,4 млн гривень.

У поточному році бюджет отримає від кампанії декларування 5,7 млн грн., у тому числі до бюджету Мангушської громади надійде 3,1 млн гривень.

Суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено до сплати, необхідно сплатити до 01 серпня 2021 року.

Правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися до кінця 2021 року. Для цього їм необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем проживання. В ній потрібно зазначити суму річного оподатковуваного доходу і витрат, підстави для надання такої знижки та документальне підтвердження витрат.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Додаткова інформація за адресою:  http://zir.tax.gov.ua

Державною податковою службою реалізовано можливість безкоштовного завантаження на власні мобільні телефони Мобільного додатку ЗІР та/або чату «Контакт-центр Податкової» у Telegram для онлайн спілкування для отримання консультацій з питань оподаткування у Контакт-центрі Державної податкової служби України. Перехід до чату «Контакт-центр Податкової» у Telegram: @DPS_ContactCenter_bot