Фото без опису

Новоутворений орган має сформувати нову модель держави на основі громад.

У порядку денному - фінансування районних рад, готовність до опалюваного сезону та інші питання/

Президент Україн виступаючи зазначив, що на місцеве самоврядування ще чекають реформи, а влада "уважно слідкує" за процесом передачі громадам об'єктів. За його словами, спільно з урядом та парламентом буде ініційовано законопроєкти щодо оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів. 

Заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка обрали головуючим на засіданні. Він зазначив, що від сьогодні в Офісі президента працює Офіс місцевого самоврядування, куди "можна подзвонити або прийти особисто та розповісти про свої проблеми". 

Міністр регіонального розвитку Олександр Чернишов у своєму виступі зупинився на пріоритетності реформи децентралізації в Україні. Зокрема сказав, що Уряд ухвалив план першочергових заходів, найважливішими з яких є зміни до конституції та нова редакція Закону "Про місцеве самоврядування".

Президія Конгресу буде працювати щомісяця. Щомісяця позиція та думки представників громад від маленьких міст до міст-мільйонників буде почута та оброблена посадовими особами країни.

Фото без опису