Фото без опису

На засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка проходила у місті Маріуполь 2 червня, виступав начальник відділу   
 з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Валерій Рябушкін.

Підіймалося питання щодо стану існуючої системи оповіщення та впровадження новітніх місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення населення. З цього приводу слідує наступне: місцева автоматизована система централізованого оповіщення розташована на базі Дніпропетровської філії АТ «Укртелеком», та відділу поліції № 4 Маріупольського РУП ГУНП України в Донецькій області- кінцевий пристрій. 
      Перевірка кінцевих пристроїв системи проводиться щоденно. Система знаходиться в робочому стані. Стан системи задовільний.  
      Також слід додати, що  з метою безперебійної роботи місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Мангушською селищною радою заключено договір з ДФ АТ «УКРТЕЛЕКОМ» від 19.05.2021року  №80Д923-1012/21 «Про надання послуг з експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури та інших технічних засобів оповіщення і зв’язку цивільного захисту». 
        В рамках реалізації регіональної Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року, в редакції розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17.02.2020 № 147/5-20, відповідно до п.3.4. «Розбудова територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення та створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення з провадженням новітніх технологій на території Донецької області» Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Донецької області селищною радою закладено 2 млн.грн. 
       Також слід зазначити, що програмою соціально-економічного розвитку Мангушської селищної ради на 2021 рік передбачено кошти для проведення технічної модернізації системи оповіщення у сумі 300 тис.грн на виготовлення ПКД. 
Також під час засідання районної комісії представники громад доповідали щодо стану захисних споруд цивільного захисту на своїй території. Мангушська громада має на балансі 16 таких споруд. Наразі в громаді проводиться комплексна перевірка,  перевірено 8 укриттів.Фото без опису