Фото без опису

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, яку представляли офіцер відділу людського виміру Крістіан Кайльбах та спостерігач Заінабі Курбонова поспілкувалася з секретарем селищної ради Світланою Олефір.

Команда спостерігачів  цікавилася наступними питаннями: щодо процесу децентралізації у Мангушській громаді, роботи старост та старостинських округів, соціальна сфера, проєктна діяльність, питання про розвиток туристичної галузі, розроблення туристичних маршрутів.
У ході дискусії,  Світлана Олефір розказала про проєкти, які впроваджуються на територї нашої громади, а також про хід реалізації Конкурсу проєктів місцевого розвитку-2021. Питання щодо розвитку узбережжя - один з пріоритетів громади. Серед найбільш популярних видів туризму є туризм з метою відпочинку та отримання нових вражень. Тож громада працює над можливостями ефективного використання туристичного потенціалу нашого краю.

 "Одним з лозугів для відпочиваючих з усієї країни туристів на узбережжі Азовського моря - є лозунг "Я відпочиваю на Азові і тут безпечно!", - розказала гостям Світлана Валентинівна, -  саме таким чином ми показуємо, що у нас в Приазов'ї безпечно та комфортно".

Довідково: Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММУ) складається з цивільних неозброєних спостерігачів ОБСЄ, яка тимчасово проводить моніторинг та звітує про ситуацію з дотримання прав людини та гуманітарну ситуацію як по всій Україні так і у зоні конфлікту на Донбасі. Місія збирає інформацію, звітує про ситуацію із безпекою та встановлення фактів про конкретні події на місцях.