Фото без опису

Сьогодні, 1 червня, у селищній раді відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням селищного голови Володимира Караберова.
      Першочергове  питання, яке розглядалось на комісії, стосувалось  запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 
 На комісії було заслухано відповідні служби щодо поточної ситуації у громаді. Так, було відмічено, що у громаді фіксується тенденція до зниження звернень громадян до сімейних лікарів з відповідною симптоматикою. Відбираються матеріали для досліджень ПЛР-тест двічі на тиждень - вівторок та четвер. У громаді триває добровільна  вакцинація населення.  Заступник директора КНП "Мангушська центральна районна лікарня" Надія Ненадовська доповіла щодо продовження впровадження в дію програми щодо реабілітації пацієнтів з ускладненнями, які виникли після захворювання на ковід-19 (з негативним ПЛР-тестом).  Мешканці Мангушської громади, які мають ускладнення внаслідок коронавірусу, можуть пройти реабілітацію у санаторіях та курортах. Головна умова — страхування, тобто людина має бути офіційно працевлаштованою. Наразі декілька громадян громади проходять реабілітацію у м. Міргород. Також в громаді розпочали роботу пришкільні табори - 6 пришкільних таборів сьогодні відкрили свої двері для дітлахів на базі загальноосвітніх закладів. Діти перебуватимуть у пришкільних таборах 14 днів. 
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення було вирішено продовжити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 і можливих наслідків захворювання на неї.

Фото без описуФото без опису