Фото без опису

Участь в роботі сесії взяла голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва. На сесію були запрошені старости, керівники структурних підрозділів та комунальних установ ради та представники ЗМІ.

Одне з перших питань, про яке присутнім доповіла секретар селищної ради Світлана Олефір - про повноваження депутата селищної ради Івана Збандут, замість вибувшого Володимира Поповича.

З метою удосконалення діалогу між владою і громадою, активізації ініціатив жителів Мангушської селищної ради щодо участі у бюджетному процесі на основі впровадження інноваційних механізмів, залучення громадськості до розподілу коштів селищного бюджету для вирішення соціально значущих питань депутати затвердили Програму «Громадський бюджет  Мангушської селищної ради на 2021 рік» та Програму розвитку малого і середнього Підприємництва Мангушської селищної територіальної громади на 2021-2022 роки. Доповідала з цих питань  начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради  Світлана Михальова.

З метою реалізації державної політики щодо забезпечення житлом дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, депутати на сесії  затвердили програму «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей,         позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в Мангушській селищній територіальній громаді на 2021 - 2023 роки» (доповідала нчальник служби у справах дітей Ірина Головня).

З метою реалізації на території селищної територіальної громади державної молодіжної політики, створення можливостей для самореалізації та розвитку потенціалу молоді на території Мангушської селищної ради, її інтеграції у суспільне життя депутати затвердили цільову соціальну програму «Молодь Донеччини. Мангушська громада» на 2021-2025 роки». Доповідала начальник відділу культури, туризму, сім'ї, молоді та спорту селищної ради  Наталя Тосхопаран.

Про виплату одноразової матеріальної допомоги доповідала заступник селищного голови Марина Кудрявцева. Розглянувши протокол  комісії з розгляду питань надання матеріальної допомоги мешканцям Мангушської громади від 19.05.2021 № 5  та додані до нього документи, керуючись рішенням сесії селищної ради від 26.01.2021  № 8/6-103 «Про затвердження Програми  надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Мангушської громади на 2021 рік», статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі висновків постійної комісії з гуманітарних питань, було вирішено виплатити одноразову матеріальну допомогу на лікування мешканцям громади (зі списком можна ознайомитися на сайті селищної ради). Виплатити одноразову матеріальну допомогу  на вирішення складних матеріально-побутових проблем  (зі списком можна ознайомитися на сайті селищної ради). Виплатити одноразову матеріальну допомогу дітям з інвалідністю, дітям-сирітам та дітям, позбавленим батьківського піклування  (зі списком можна ознайомитися на сайті селищної ради).

Також на сесії було розглянуто низку земельних, тих, що стосувались бюджету та інших питань.  

Водночас депутати затвердили Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, підтримали рішення «Про прийняття у комунальну власність Мангушської селищної територіальної громади закінчених будівництвом об’єктів» та інші важливі питання порядку денного сесії. 

З усіма проєктами рішень можно ознайомитись на сайті (вкладка "ПРОЕКТИ РІШЕНЬ").