Фото без опису

 Основне  питання, яке розглядалось на комісії, стосувалось  запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 

 На комісії було заслухано відповідні служби щодо поточної ситуації у громаді. Так, директо КНП "Мангушський Центр ПМСД" Борис Репухов зазначив, що у громаді фіксується тенденція до зниження звернень громадян до сімейних лікарів з відповідною симптоматикою. Проте зазначимо, що Донеччина все ще  знаходиться у помаранчевій зоні. Також Б.В. Репухов доповів і зприводу вакцинації у громаді: 18 осіб вже повторно пройшли вакцинацію; у минулу п"ятницю вакцинувалися прикордонники прикордонного загону "Ялта". Заступник директора КНП "Мангушська центральна районна лікарня" Надія Ненадовська доповіла щодо готовності лікарні приймати пацієнтів з ускладненнями, які виникли після захворювання на ковід-19 (з негативним ПЛР-тестом). 

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення було вирішено продовжити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 і можливих наслідків захворювання на неї; дотримуватися запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання COVID-19; продовжити інформаційно - роз’яснювальну кампанію щодо вакцинації серед населення, адже  вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби та покращити колективний імунітет.