Фото без опису

На засіданні виконавчого комітету селищної ради, яке відбулось сьогодні, 19 травня, було розглянуто ряд нагальних питань. Засідання вела секретар виконкому селищної ради Поліна Жогло, участь у засіданні взяли секретар селищної ради Світлана Олефір, заступник селищного голови Володимир Матяш, заступник селищного голови Марина Кудрявцева, члени виконкому та інші запрошені на засідання посадові особи. На порядок денний було винесено 44 питання.
 Зокрема, було розгянуто питання щодо схвалення проєкту Програми "Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в Мангушській селищній територіальній громаді на 2021-2023 роки". З даного питання доповідала Ірина Головня, начальник  служби у справах дітей селищної ради.  Захист житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - один з пріоритетів в роботі служби у справах дітей. Дана Програма складається з двох розділів і  розроблена для ефективного використання в інтересах та на користь кожної дитини, вказаної категорії. Члени виконкому одноголосно підтримали даний проєкт рішення.

Члени виконавчого комітету заслухали доповідь начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради Валерія Рябушкіна з питань: "Про територіальні формування цивільного захисту", "Про створення мережі консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при Мангушській селищній раді", "Про створення спеціалізованих служб цивільногго захисту селищної ради".

У ході засідання члени виконавчого комітету селищної ради розглянули і ухвалили  проєкт цільової соціальної програми "Молодь Донеччини. Мангушська громада на 2021-2025 роки"Програма складається з 6 розділів. Усі обласні заходи включені до даної програми та доповнені власними заходами селищної ради.

 Також члени виконкому ухвалили рішення щодо створення Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при виконавчому комітеті селищної ради. Щодо цих питань доповідала начальник відділу культури, туризму, сім"ї , молоді та спорту селищної ради Наталя Тосхопаран.

Виконком розглянув і ухвалив важливі проєкти рішень, які стосувались Програми Громадський бюджет Мангушської селищної ради на 2021 рік та Програми розвитку малого і середнього підприємництва Мангушської селищної територіальної громади на 2021-2022 роки.  Доповідала з цих питань начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради Світлана Міхальова. 

Члени виконкому підтримали рішення
Про створення робочої групи з контролю за ходом підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери на території Мангушської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022, Про затвердження заходів щодо організації літнього відпочинку громадян, обстеження і відкриття оздоровчих закладів та місць масового відпочинку людей на водних об'єктах в курортній зоні Мангушської селищної ради у 2021 році. Доповідав начальник відділу житлово-комунального господарства, просторового планування, комунальної власності та благоустрою селищної ради Геннадій Цапі.

Начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю та охорони праці Мангушської селищної ради Володимир Мануілов доповідав перед присутніми щодо посадових осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення. 

Також питання, розглянуті на виконком, стосувались присвоєння поштової адреси, впорядкування адресного господарства та  важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади. Детально з матеріалами виконавчого комітету можна буде ознайомитися на вебсайті селищної ради, згодом.