Фото без опису

Мангушська ДПІ звертає увагу, що у разі відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу (при відключенні електроенергії чи Інтернет-зв’язку) можливо скористатися режимом офлайн, про що треба зазначати у розрахунковому документі про проведення розрахункової операції. Такий режим може тривати не більше ніж 36 годин та не більше ніж 168 годин протягом календарного місяця.

Під час роботи ПРРО у режимі офлайн, створюються електронні розрахункові документи (чеки), яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером згідно з Порядком визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн, затвердженим відповідно до ст. 5 Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Перша порція діапазону номерів, у кількості дві тисячі, видається під час реєстрації ПРРО, але за заявою суб’єкта господарювання таку кількість може бути збільшено, виходячи із розрахунку максимальної кількості чеків, які формуються ПРРО в режимі онлайн протягом 36 годин безперервно протягом календарного року. Щоразу після приймання фіскальним сервером ДПС від ПРРО пакета створених ним копій чеків із присвоєними ним фіскальними номерами із діапазону, для такого ПРРО формується наступна порція фіскальних номерів.

При відключенні електроенергії чи Інтернет-зв’язку, ПРРО (у разі реєстрації з можливістю роботи в офлайн режимі) переходить в режим офлайн, суб’єкт господарювання (касир) формує Z-звіт та закриває зміну.

Із режиму офлайн у режим онлайн ПРРО переводиться у момент відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером автоматично. Якщо в період роботи ПРРО в режимі офлайн настав термін формування фіскального звітного чека (Z-звіт), то він має бути сформований після видачі останнього розрахункового документа за цю зміну та до формування Повідомлення про відкриття зміни ПРРО (форма №3-ПРРО, J1316801). Фіскальні номери останнього розрахункового документа за цей день, фіскального звітного чека та Повідомлення за ф. №3-ПРРО про відкриття наступної зміни присвоюються із Діапазону послідовно.

Суб’єкт господарювання може не отримувати діапазон фіскальних номерів у разі, якщо ним приймається рішення не використовувати ПРРО під час відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером ДПС та не проводити розрахункові операції у цей період.