Упродовж січня-квітня 2021 року підрозділами аудиту ГУ ДПС у Донецькій області завершено та узгоджено 547 документальних перевірок, за результатами яких до бюджетів усіх рівнів було донараховано 209,7 млн гривень.

Окремо ведеться робота щодо проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які вирішили через певні обставини припинити свою діяльність. По кожному такому випадку на підставі ґрунтовного аналізу всієї наявної в органах ДПС стосовно нього податкової інформації про ризики в його діяльності (щодо приховування об’єктів оподаткування, несплати ним податкових зобов’язань тощо), приймається рішення щодо необхідності (або її відсутності) проведення позапланової перевірки суб’єкта господарювання у зв’язку з припиненням. З початку року проведена 121 така перевірка на закриття, за результатами яких донараховано 11,1 млн гривень. Крім того, 104 суб’єктам господарювання вже припинено діяльність без проведення перевірок.

Триває контрольно-перевірочна робота і по збитковим підприємствам. Так, за результатами перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 58,5 млн гривень.

Загалом за результатами роботи аудиту Донеччини з початку 2021 року до держбюджету надійшло 17,9 млн гривень, в т.ч. погашено податкових зобов`язань за актами документальних перевірок на суму 8,5 млн гривень.

Робота управління аудиту ГУ ДПС у Донецькій області з виявлення та упередження порушень податкового законодавства триває.

 

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

 

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

 

#аудит, #перевірки, #ДПС_Донеччина