Фото без опису

Основне  питання, яке розглядалось на комісії, стосувалось  запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  

         Так, за інформацією завідувачки Мангушської міжрайонної філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлани Григор'євої станом на  11 травня   в Мангушській громаді з початку епідемії зареєстровано  1265 підтверджених випадків COVID-19 (показник 5240,3 на 100 тисяч населення). В Донецькій області зареєстровано 84103 випадки, показник 4549,5 на 100 тисяч населення - в громаді на 15,2 % більше від обласного показника (наприкінці тижня був більше на 16,7%) . Померло 22 особи (летальність 1,7%, в області 2,2%). За останні 7 днів (30.04.-06.05.2021)  зареєстровано 22 підтверджених випадків COVID-19, показник 91,1 на 100 тис. нас., що на  68% нижче   передостаннього тижня,  (23.04.-29.04.2021 ), коли було виявлено 68 підтверджених випадків, показник складав 281,6 на 100 тис. нас. За вихідні виявлено 6 випадків. Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходиться 135 осіб, в т.ч.  61 активний хворий.  В закладах освіти   2 хворих працівників (Мангуська ЗОШ №2, Ялтинська ЗОШ №1), 2 хворих учня (Мангуська ЗОШ №2, Дем'янівська ЗОШ),2  контактних працівника шкіл, 22 контактних учнів (Мангуська ЗОШ №2,  Ялтинська  ЗОШ №2, Дем'янівська ЗОШ, Мангуський опорний ЗЗСО, Ялтинська ЗОШ №1, Урзуфська ЗОШ).  З метою зменшення  кількості захворювань на COVID-19 необхідно продовжити проведення контролю за виконанням встановлених протиепідемічних та карантинних заходів.
       За результатами доповідей та з урахуванням обговорення було вирішено продовжити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 і можливих наслідків захворювання на неї; дотримуватися запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання COVID-19; продовжити інформаційно - роз’яснювальну кампанію щодо вакцинації серед населення, адже  вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби та покращити колективний імунітет. 
         Відділу освіти селищної ради надано протокольне доручення стосовно 
     посилення контролю та проведення відповідної роз’яснювальної роботи з директорами та вчителями щодо забезпечення та дотримання протиепдемічних та санітарних заходів в закладах загальної середньої освіти.  
      Рекомендовано:
      - провести фестиваль «Вітрила надії» з суворим дотриманням запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання COVID-19, особливу увагу приділивши дотриманню масочного режиму, дезінфікуючих заходів та соціальної дистанції.
       - забезпечити роботу пришкільних таборів з суворим дотриманням запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання COVID-19.
      Відділу культури, туризму молоді, сім’ї та спорту селищної ради:
       Відновити проведення культурно-масових, спортивних заходів з суворим дотриманням запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання COVID-19, особливу увагу приділивши дотриманню масочного режиму, дезінфікуючих заходів та соціальної дистанції.