У переддень  пам’яті та примирення та з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 7 травня в Мангуші відбувся мітинг та покладання квітів  та вінків до Пантеону слави, пам"ятника Скорботної матері та інших меморіальних комплексів героїв Великої вітчизняної війни, наших земляків, які поклали свої життя  у боротьбі з нацизмом, захищаючи наш мир, нашу країну, людство. Кожен з них зробив свій внесок у безсмертний подвиг заради Перемоги!

З промовою перед учасниками мітингу виступив заступник селищного голови Володимир Матяш, зазначивши, що  внесок наших односельців, земляків у перемогу над нацизмом неможливо переоцінити. В запеклих боях, рятуючи Україну і світ віддали своє життя справжні герої. Саме вони героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі. З 8 тисяч призовників Мангушського району у боях загинуло 2167 воїнів, багатьох забрала смерть у битві на річці Молочній...

 Зі словами вдячності воїнам-героям звернулись до громадськості голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва, голова Маріупольської районної ради Степан Махсма та інші учасники мітингу.

Ми пам’ятаємо усіх воїнів-визволителів, хто приніс очікуваний мир світу та Україні, хто кував перемогу в тилу, хто відроджував країну у післявоєнні важкі часи і схиляємо голови перед пам'яттю полеглих у Другій світовій війні. 

Нехай мир і злагода панують на нашій землі!