Фото без опису

Проблема захисту і виховання підростаючого покоління завжди буде актуальною, адже діти – гарант самозбереження, здоров’я і процвітання нації. Забезпечення та дотримання прав дитини виступає необхідністю і потребою не лише сучасного етапу розвитку громади, але і вважається пріоритетним напрямком політики держави на майбутнє. Дитинство є основним з найважливіших періодів  у встановлені особистості: саме в цей час людина потребує найбільшої уваги та захисту.
 Відповідно до плану роботи служби у справах дітей на 2021 рік та з метою якісного здійснення соціального захисту прав та законних інтересів дітей, 22 квітня  під головуванням Ірини Головні - заступника голови координаційної ради, проведено перше засідання координаційної ради у справах дітей. 
        У засіданні взяли участь: Галина Красозова – головний спеціаліст опіки та піклування служби у справах дітей; Вікторія Біла - головний спеціаліст служби у справах дітей; Олена Антоненко – завідувач відділення КУ «Центр надання соціальних послуг» ; Тетяна Мережко – головний спеціаліст відділу освіти селищної ради; Світлана Сорока – начальник Мангушського РС філії державної установи «Центр пробації»; Ірина Бондаренко – головний спеціаліст сектору молоді та сім’ї відділу культури, туризму, молоді, сім’ї та спорту селищної ради. 
         На порядку денному постали важливі питання, які стосувалися аналізу роботи служби у справах дітей щодо попередження негативних проявів серед дітей на території Мангушської селищної ради (Проведення цільових рейдів «Дискотека», «Урок», «Діти вулиці»). Затвердження плану профілактики правопорушень, наркоманії та негативних проявів серед дітей на 2021-2022 роки. Також обговорювались основні завдання діяльності служби на 2021 рік. Підіймалося питання  реалізації в громаді державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
        
         За вказаними питаннями, після активного обговорення були прийняті відповідні рішення згідно чинного законодавства з урахуванням актуальних на сьогодні проблем у частині профілактики правопорушень серед неповнолітніх, організації їх навчання та соціального захисту дітей і взяти на контроль до їх повного виконання.
             Підсумовуючи засідання Ірина Головня наголосила на тому, що всі служби громади працюють задля покращення умов життя та виховання дітей.

Фото без опису