Фото без опису

Основним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду України для забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати пенсій та соціальних виплат є єдиний соціальний внесок.

На жаль, не всі страхувальники своєчасно сплачують єдиний внесок, внаслідок чого Пенсійний фонд України недоотримує кошти, які спрямовуються на пенсійні виплати. А найголовніше – працівникам таких недобросовісних роботодавців не зараховується страховий стаж, поки заборгованість не буде повністю погашена. При цьому, якщо підприємством єдиний внесок за відповідний місяць сплачено частково, страховий стаж не буде зараховано жодному його працівнику. Це також стосується і фізичних осіб-підприємців. Ухилення роботодавців від виконання зобов’язань зі сплати єдиного внеску призводить не лише до порушення платіжної дисципліни, а й позбавляє соціального захисту найманих працівників.

На сьогодні наявність страхового стажу є основною умовою для призначення пенсійних та інших соціальних виплат, гарантованих Конституцією України. Діючим законодавством встановлено пряму залежність розміру пенсії від величини страхового стажу та офіційно нарахованої заробітної плати.

Так, станом на 01.04.2021 заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мають 224 суб’єкти господарювання  Мангушської громади  на суму  6037,60 тис.грн. В порівнянні з 01.01.2021 заборгованість зменьшилась на 6,3%.

Звертаємо Вашу увагу на те, що заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску мають 214 фізичні особи-підприємці на загальну суму 2962,4 тис.грн. З початку року спостерігається зменьшення заборгованості  зі сплати єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями, яка протягом 3 місяців 2021 року зменьшилась на 184,8 тис.грн. або на  5,9 %.

Заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування по Мангушській громаді станом на 01.04.2021 року по 4-ох боржниках складає 214,4 тис.грн.

            Мангушське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звертається до всіх керівників підприємств-боржників та підприємців – розрахуйтеся з недоїмкою по страхових та єдиному внесках. Лише за умови повного погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску, всі місяці роботи будуть зараховані до страхового стажу кожного робітника !