Фото без опису

20 квітня о 10:00 у залі засідань під головування Мангушського селищного голови Володимира Караберова відбулась ХІ сесія селищної ради VІІІ скликання. 

Участь в роботі сесії взяла голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва. На сесію були запрошені старости, керівники структурних підрозділів та комунальних установ ради та представники ЗМІ. Участь у сесії взяли 22 депутати.

На сесії, зокрема,  депутати підтримали проєкти рішень «Про затвердження цільової соціальної Програми національно-патріотичного виховання в Мангушській селищній територіальній громаді на 2021-2025 роки» та «Про затвердження Програми розвитку культури, туризму та охорони культурної спадщини в Мангушській селищній територіальній громаді на 2021-2025 роки».

 З цих питань доповідала начальник відділу культури, туризму, сім'ї, молоді та спорту селищної ради  Наталя Тосхопаран.

Щодо проєкту рішення   «Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 26.01.2021 №8/6-98 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги населенню Мангушської громади на 2021-2022 роки»» доповідав т.в.о. директора КНП "Мангушський ЦПМСД" Борис Репухов. 
До доповідача надходили питання: 
Про медичне  обслуговування мешканців колишньої Бердянської сільської ради (редактор газети "Сільська новина" Наталія Нілаєва);
Про взаємозаміну медичних працівників у громаді у період розповсюдження  коронавірусної інфекції (депутат селищної ради Володимир Беш). Заслухавши та отримавши відповіді, депутати підтримали проєкт рішення. 
Також депутати підтримали проєкт рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення Мангушської селищної ради від 25.03.2021 №8/10-163 «Про Програму економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік»». Доповідала по цьому питанню начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради  Світлана Міхальова.
Послуги соціальної підтримки мають бути ближчими для людей, адже в пріоритеті громади - вирішення проблем громадян.
Депутати підтримали проєкт рішення
«Про затвердження Положення про Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Мангушської селищної ради» у новій редакції». З цього питання на сесії виступила завідувач відділення соціальної роботи в громаді комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Мангушської селищної ради» Олена Антоненко.
За результатами голосування на сьогоднішній сесії  також були прийняті інші проєкти рішень, які стосувалися земельних питань, надання матеріальної допомоги населенню, щодо продовження строку процедури реорганізації Мелекінської сільської ради, про затвердження звіту про виконання бюджету та інші. Також розглянута та прийнята заява про припинення достроково повноважень від депутата селишної ради  Володимира Поповича.

Сесія пройшла оперативно, злагоджено. З усіма проєктами рішень жителі громади можуть ознайомитись на сайті Мангушської селищної ради.