Одне із головних завдань юридичної служби ГУ ДПС у Донецькій області, діяльність якої спрямована на захист економічних інтересів держави, полягає в тому, щоб врегулювати усі спірні питання, які виникають з платниками податків, не доводячи їх до суду. Але поряд із сумлінними платниками нерідко трапляються і такі, що намагаються ухилитися від сплати до бюджетів належних платежів. В таких випадках справи вирішуються в судах.

Протягом січня – березня 2021 року в судах різних інстанцій з урахуванням справ минулих років на розгляді знаходилось 2786 справ за участі податкової служби Донеччини на загальну суму 4,9 млрд гривень.

З початку 2021 року судами на користь податкових органів винесено 190 рішень на суму 622,7 млн грн, з них:

-  справи за позовами платників податків до органів ДПС – 63 на суму 237,5 млн грн (здебільшого оскарження податкових повідомлень-рішень);

-  справи за позовами органів ДПС до платників податків – 127 на суму 385,2 млн гривень (найчастіше з питань стягнення податкового боргу).

На користь податкових органів протягом І кварталу поточного року з урахуванням справ попередніх періодів винесено 72 остаточних рішення на суму 209,9 млн гривень (середньообласний показник складає 94,74% по кількості та 99,88% по сумі).

Всього до бюджету у січні-березні 2021 року за остаточними судовими рішеннями надійшло 17,9 млн гривень.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

 

#ПозовнаРобота, #надходження, #ДПС_Донеччина