Фото без опису

Сьогодні, 19 квітня, Маріуполь відвідали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова парламентського комітету з прав людини, народний депутат України Дмитро Лубінець.

За словами Дмитра Лубінця, розпочали поїздку з відвідування бази полку "Азов" в Урзуфі. Згодом відбулась зустріч з очільниками громад, на якій був присутній Мангушський селищний голова Володимир Караберов. Одне з питань, яке обговорювалось - впровадження в області проєкту "Поліцейський офіцер громади". Зазначимо, що нещодавно Мангушська громада доєдналась до данного проєкту.
Питання безпеки, особливо влітку, стоїть у пріоритеті у голови громади. 

Володимир Караберов також озвучив питання розвитку та відновлення рекреаційної зони Мангушської громади. Одною з ключових проблем розвитку туризму в громаді є  
наявність великої кількості занедбаних баз відпочинку, власники яких  
знаходяться на непідконтрольній уряду України території. Власники таких баз відпочинку не платять земельний податок, податок на нерухомість, не займаються благоустроєм території. Громада від цього зазнає збитки. Наразі це питання повинно вирішуватися шляхом зміни чинного законодавства. І суттєві зсуви вже є. Народні депутати опрацьовують відповідний законопроєкт. 
Підіймалися і інші проблемні питання, зокрема щодо сталого розвитку громади, земельні питання.