Фото без опису

12 квітня під головуванням селищного голови Володимира Караберова спільно із заступником селищного голови Мариною Кудрявцевою пройшла оперативна нарада з  медиками Мангушської громади з нагальних питань. 

Найголовніше питання - про стан захворюваності на  COVID-19.
В нараді взяли участь завідувач філії ДУ "Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України" Світлана Григор'єва, т.в.о. директора КНП "Центр ПМСД" Борис Репухов, в.о. директора КНП "Мангушська ЦРЛ" Надія Ненадовська та лікар станції швидкої допомоги Наталія Кулік.
С. Григор'єва доповіла про стан ситуації щодо розповсюдження коронавірусу у громаді. Так, з початку карантину в Мангушській громаді зареєстровано  вже 1074 випадків.  Коефіцієнт виявлення випадків 48%. За період  9.04.21-10.04.21 зареєстровано 32 нових випадки.
Зокрема, Н.Кулік доповіла, що за минулий тиждень було зареєстровано понад 80 викликів швидкої допомоги у громаді (симптоми характерні пневмонії).
Б.Репухов сповістив щодо сертифікованих експрес-тестів на коронавірус, які робляться в громаді. Він запропонував робити експрес-тести пацієнтам з ознаками коронавірусної інфекції, якщо є необхідність у госпіталізації, а результатів ПЛР-тестів ще немає. Результати ПЛР-тестів надходять в середньому через дві доби, але подейкуди і цей час вартує людині життя. 
 Селищний голова, розмовляючи з медиками, наголосив: "Ми працюємо, захищаючи інтереси наших громадян, вони - першочергові!  Наша спільна задача - допомагати людям, нашим землякам. По іншому і бути не може".
За результатами наради присутнім надані відповідні доручення.Фото без опису