Фото без опису

Сьогодні, 6 квітня, під головуванням  першого заступника селищного голови Михайла Агурбаш відбулось засідання «Координаційного комітету з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту в Мангушській селищній територіальній громаді» за участю заступника селищного голови Володимира Матяш, начальника відділу культури, туризму, молоді, сім»ї  та спорту селищної ради Наталі Тосхопаран та інших членів комітету.
Зазначимо, що в Мангушській громаді спорту приділяється велика увага, адже спортивна молодь  - це здорова молодь і значення тези «здорове покоління» як ніколи актуальне у наші непрості часи. Тож, відповідна Програма розвитку фізичної культури і спорту в Мангушській селищній територіальній громаді була розглянута на засіданні виконкому та прийнята на сесії селищної ради. Вона включає Положення про порядок призначення разової винагороди спортсменам (переможцям та призерам офіційних міжнародних, всеукраїнських обласних змагань та їх тренерам), Положення про стипендії провідним та перспективним спортсменам Мангушської селищної територіальної громади. 
На засіданні координаційного комітету на порядок денний було винесено два питання – про визначення кандидатів на отримання стипендії спортсменам  Мангушської селищної ради та про визначення кандидатів на отримання разової винагороди переможцям обласних та всеукраїнських змагань – 2021. Члени комітету одноголосно проголосували за підтримку юних спортивних дарувань нашої громади. «Перемога спортсменів Мангушської громади - це гордість кожного мешканця, це слава, статус і імідж громади, - відмітив Михайло Агурбаш, - тому надважливо відзначати наших переможців, заохочувати їх». Також перший заступник селищного голови наголосив на тому, що потрібно працювати в цьому напрямку, щоб таку стипендію могли отримати спортсмени з різноманітних видів спорту, адже наше завдання – сприяти розвитку молодіжного спорту в територіальній громаді.  
Тож 11 спортсменів Мангушської громади щомісячно отримуватимуть стипендії за свої здобутки на спортивній арені впродовж року та понад 40 спортсменів, які гідно представляли громаду на обласних на всеукраїнських змаганнях, отримають разову грошову винагороду. 
Наостанок Михайло Агурбаш додав: «Які б важкі часи не були, Мангушська селищна рада  завжди опікується питаннями підтримки талановитої молоді та спортсменів. І ми будемо намагатися не тільки стипендіями, а й іншими можливими способами підтримувати наших провідних спортсменів та талановиту молодь, які дуже достойно представляють свою малу батьківщину на всіх рівнях»