Одне з головних питань порядку денного сьогоднішньої комісії -   запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
         З початку карантину в Мангушській територіальній громаді зареєстровано 984 випадки,  що складає 4076,0 на 100 тис. населення. Вище обласного показника на 121%. У Донецькій області захворюваність  62213 випадків, показник  3365,4 ,9 на 100 тис. населення. 
         За останній тиждень в громаді зареєстровано 68 випадків  захворюваності  на COVID-19, у т.ч. 3 медичних працівника (інфекційне відділення, стерилізаційне відділення КНП «МЦРЛ», аптека №33 Ялта), 1 дитина, госпіталізовано 11 хворих, померлих -2 особи. 
     За передостанній тиждень - 37 випадків.  Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходиться 210 осіб, в т.ч. 103 активних хворих.  
         В закладах освіти  1 хворий вчитель (Мангушська ЗОШ №1), 1 техпрацівник (Портівська ЗОШ), 2 хворих учня (Мангушська ЗОШ №1, Портівська ЗОШ), 5 контактних вчителів та працівників шкіл, 13 контактних учнів,  класи вийшли з  самоізоляції.
 У зв"язку з чим комісією вирішено:
-  Перевести на дистанційну форму навчання роботу Мангушського центру дитячої творчості з 05.04.2021 року;
Заборонити з 05.04.2021 року:
-  проведення культурно-масових та спортивних заходів;
-  проведення репетицій, колективів художньої самодіяльності, засідань клубів за інтересами;
-  проведення тренувань спортивних секцій, занять у спортивних залах;
-  навчальний процес у Мангушській школі мистецтв;
-  Мангушській ДЮСШ "Колос". 
 
       Всім керівникам посилити контроль, забезпечити  запровадження та неухильне дотримання передбачених актами законодавства протиепідемічних заходів на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з урахуванням рівня протиепідемічної небезпеки.