Фото без опису

1 квітня у  сесійній залі Мангушської селищної ради пройшло позачергове засідання виконавчого комітету Мангушської селищної ради під головуванням селищного голови Володимира Караберова.

Перш ніж було розглянуто ряд питань,  з приємною місією звернувся до присутніх капелан о.Владислав. Грамотою за заслуги перед Помісною українською православною церквою, за жертовність та любов до України та медаллю Архістратига Михаїла був нагороджений Олег Приліпко, начальник відділу земельних ресурсів Мангушської селищної ради.

У ході засідання виконкому було розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності Мангушської громади. Серед планових питань - створення Координаційного комітету з питань розвитку фізичної культури та спорту в Мангушській селищній територіальній громаді при виконавчому комітеті Мангушської селищної ради.

Також члени виконкому підтримали створення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидію домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Мангушської селищної ради та затвердили її склад. Доповідала начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Мангушської селищної ради Наталя Тосхопаран.

Члени виконкому заслухали доповідь Валерія Рябушкіна, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Мангушської селищної ради та затвердили Положення та склад комісії з питань евакуації населення Мангушської селищної ради.

Також на засіданні виконкому, зокрема, були розглянуті питання: про впорядкування адресного господарства, про присвоєння поштової адреси, про внесення змін до складу адмінкомісії при виконавчому комітеті, про внесення змін до рішення виконкому "Про створення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мангушської селищної ради" та інш.


Одним з найактуальніших питань, яке розглянули члени виконавчого комітету цього дня на засіданні  – є, безумовно, питання «Про встановлення тарифів на комунальні послуги, що надаються КП «Мангушське УКП».

Варто зазначити, що після оприлюднення планових розрахунків тарифів на комунальні послуги, які надаються КП «Мангушське управління комунальними підприємствами», на адресу Мангушського селищного голови надійшло декілька  письмових  звернень від громадських організацій нашої громади з проханням розглянути питання щодо зниження тарифів на найближчому засіданні виконавчого комітету селищної ради (тариф на централізоване водопостачання, тариф на централізоване водовідведення, тариф на вивезення твердих побутових відходів та інш.). З огляду на важливість даного питання як для всієї громади, так і для кожного мешканця окремо, враховуючи постійне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у нашій країні та соціальну напругу через економічно-нестабільну ситуацію у державі, до членів виконкому звернувся Володимир Караберов, наголосивши, про важливість прийнятих сьогодні рішень для всієї громади. Перший заступник селищного голови Михайло Агурбаш додав, що місцевим бюджетом на 2021 рік були заплановані кошти на підтримку новоствореного комунального підприємства, вони мають піти на часткове компенсування підприємству різниці тарифу між розрахунковим і затвердженим. Було запропоновано розглянути та затвердити наступні розцінки для населення Мангушської громади: водопостачання – 21 грн, водовідведення – 12 грн, вивезення ТПВ (з розрахунку з одної людини) – 30 грн. Цей тариф буде єдиним для всіх населених пунктів громади.

 Члени виконкому одностайно проголосували   за відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису