Шановні мешканці Мангушської громади!
Мангушська селищна рада звертається до Вас з роз’ясненнями з питань надання послуг з водопостачання, водовідведення та послуг з вивезення твердих побутових відходів.


В умовах децентралізації, після рішення сесії Маріупольської міської ради про передачу  водопровідних та каналізаційних  мереж, насосних станцій  на баланс Мангушської громади,  обслуговуванням займається новостворене  КП «Мангушське управління комунальними підприємствами». Новостворене комунальне підприємство змушене розрахувати собівартість тарифів  на централізоване водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів. Таким чином, враховуючи вищезазначене, підприємством було укладено договір з Розрахунковим сертифікованим центром послуг у м. Київ  для розрахунку обґрунтованих тарифів. При цьому були надані всі техніко-економічні показники всіх підприємств, які перейшли до складу КП «Мангушське управління комунальними підприємствами». На підставі цих показників, Розрахунковий сертифікований центр послуг у м. Київ зробив розрахунки щодо рівня економічно обґрунтованих планових витрат на 2021 рік на послуги з централізованного водопостачання та водовідведення, які надаються КП «Мангушське управління комунальними підприємствами». Ці попередні розрахунки і були оприлюднені (згідно зі встановленою процедурою) на веб-сайті селищної ради, у фейсбуці та в районній газеті.


  Шановні громадяни! Ще раз звертаємо вашу увагу на те, що опубліковані тарифи з розрахунками є плановими, а не затвердженими! Вони будуть розглядатись та затверджуватись на засіданні виконавчого комітету найближчим часом. Місцевим бюджетом на 2021 рік передбачене часткове компенсування підприємству різниці тарифу між розрахунковим і затвердженим. Тобто   значного зростання цін на зазначені комунальні послуги для населення не відбудеться.

Фото без опису