25 березня у Мангушському районному центрі зайнятості пройшов онлайн майстер-клас на тему «Сучасні джерела пошуку роботи».

Фахівчиня районного центру зайнятості Олена Брага проінформувала безробітних про сучасні технології пошуку роботи та джерела інформації про вакансії. Пошукачі роботи були ознайомлені з їх перевагами та недоліками, а також проінформовані про питання шахрайства при працевлаштуванні.

Учасники заходу дізнались про різноманітні джерела пошуку роботи: засоби масової інформації (телебачення, преса, радіо, оголошення),сайти з пошуку роботи, соціальні мережі, сайти оголошень, кадрові та рекрутингові агенства, «вільне» претендування, офіційні сторінки підприємств та організацій.

У ході дистанційного спілкування було наголошено про важливість планування пошуку роботи а також обговорено різноманітні лайфхаки з підготовки та проведення результативного пошуку вакансій.

Фахівчиня зауважила: «Під час пошуку роботи ви будете використовувати різні методи і джерела, тому будьте уважні. За привабливою на перший погляд вакансією, може ховатися ретельно продумана шахрайська схема.» У наступних слайдах презентації безробітним були продемонстровані розповсюджені приклади таких «пасток» від шахраїв.