Фото без опису

Український спортсмен, заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон світу та Європи в 2001 - 2002 роках, рекордсмен світу, почесний житель смт Мангуш, нині тренер-викладач з пауерліфтингу та директор Мангушській ДЮСШ  «Колос» Віталій Папазов особистим прикладом закликає громадян задекларувати доходи, отримані у 2020 році.

Днями Віталій Папазов завітав до Центру обслуговування платників податків Мангушської державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Донецькій області, щоб задекларувати доходи за 2020 рік. Позиція Віталія Папазова – виконати свій громадянський обов’язок повинен кожен свідомий громадянин: політик і громадський діяч, артист і спортсмен, пересічний громадянин. На його думку, в кампанії декларування доходів немає нічого нового, адже у всьому світі громадяни сплачують податки не тільки  із заробітної плати, але й з інших доходів, які вони отримують протягом року.

«Звітувати про свої доходи та своєчасно сплачувати податки – це конституційний обов’язок кожного громадянина, який прагне жити у заможній країні, де належним чином фінансуються лікарні, заклади освіти, виділяється достатня кількість коштів на розвиток спорту. Адже, від того, наскільки сумлінно ми будемо ставитись до нашої країни, повністю залежить забезпечення соціальної сфери держави, її майбутнє та майбутнє наших дітей», – зазначив Віталій Папазов.

Податківці нагадують, що до закінчення деклараційної кампанії залишилося трохи більше місяця. Громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності та отримали доходи у 2020 році не від податкових агентів, за який не сплачено податок з доходів фізичних осіб, повинні надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року. Доходи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та 18 % (у залежності від виду доходів) та військовим збором у розмірі 1,5%.

Декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку. Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.Фото без опису