Фото без опису

22 березня 2021 року відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради під головуванням селищного голови Володимира КАРАБЕРОВА.

   На порядку денного було розглянуто питання щодо запобігання поширенню на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

   З початку карантину в Мангушській територіальній громаді зареєстровано 859 випадків. За останній тиждень в громаді зареєстровано 24 випадки  захворюваності  на    COVID-19, у т.ч. 5 медичних працівників, 2 дитини, госпіталізовано 3 хворих, померлих -1 особа.

   За тиждень в Донецькій області зареєстровано 210 випадків, в громаді 3.

   За останні 2 доби  (субота та неділя) в громаді зареєстровано13 випадків.

   Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходиться 129 осіб, в т.ч. 55 активних хворих.

   У зв’язку з поширенням на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19 керівникам підприємств, установ та організацій рекомендовано:

   Не допускати до роботи працівників  з явними ознаками захворювання.

   Забезпечити  запровадження та неухильне дотримання передбачених актами законодавства протиепідемічних заходів на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з урахуванням рівня протиепідемічної небезпеки.

   Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками щодо  дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил.

   Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

   Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

   Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцювання.

   За можливістю забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

   Змінювати режими роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, зокрема щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб з обов’язковим інформуванням населення про це через веб-сайти та інші комунікаційні засоби.

   Посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, дотримання суб'єктами господарювання встановлених санітарно-епідемічних вимог в умовах карантину, зокрема дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об'єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами покладено на відділи поліції ГУНП України в Донецькій області.

Фото без описуФото без опису