Начальник Мангушської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області Тетяна Дегерменджи звертає увагу, що за період з 01 серпня  2020 року по 28 лютого 2021 року майже 500 платників Донеччини скористались безкоштовними програмними рішеннями від ДПС та   зареєстрували  понад 500  ПРРО, з них понад 90 відсотків фізичні особи підприємці. Проте суб’єкти господарювання Мангушської громади не квапляться скористатися перевагами використання ПРРО. Тому податківці Мангушської ДПІ з 1 березня поточного року розпочали місячник практичних занять для платників податків, метою якого є ознайомлення з перевагами ПРРО та послідовністю дій при їх реєстрації.  

      В ході щоденних заходів Тетяна Дегерменджи інформує платників про переваги ПРРО, головне - це економія коштів на придбанні традиційних касових апаратів та  щомісячній  платі за їх сервісне обслуговування. Крім того:

- вільний вибір для субєкта господарювання;

відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

відсутність експертизи для комерційних ПРРО;

пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;

он-лайн реєстрація в контролюючому органі;

виключно електронний документообіг;

безкоштовність (програмне рішення ДПС);

  Фахівці Мангушської ДПІ звертають увагу, що для роботи з ПРРО необхідно отримати безкоштовний ключ кваліфікованого електронного підпису (КЕП) у КНЕДП ІДД ДПС (термін дії 2 роки).  

  На практиці  старший державний інспектор Вадим Данченко проводить навчання по реєстрації ПРРО через приватну частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/login): надання повідомлення за формою №20-ОПП для реєстрації  об’єкту де буде використовуватися ПРРО;   надання заяви на реєстрацію ПРРО (J/F1316602);  завантаження програмного забезпечення на будь-який пристрій (комп’ютер, смартфон, планшет)  (https://cabinet.tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programn-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/).

   За допомогою тестової версії «ПРРО касса»   старший державний інспектор Алина Пахолок проводить навчання по роботі з ПРРО: вхід до програми за допомогою ключа ЕЦП; введення номенклатури товарів; реєстрація  каси та касира; відкриття та закриття каси; створення  чеків тощо.

    Начальник Мангушської ДПІ Тетяна Дегерменджи запрошує суб’єктів господарювання протягом березня відвідати щоденні практикуми-тренінги з застосування ПРРО за адресою: просп. Миру,75, смт Мангуш, Маріуполській район, Донецька область, Центр обслуговування платників податків Мангушської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області.