Фото без опису

Протягом  2021 року на обліку в  Мангушському  районному центрі зайнятості перебувало 202 жінки, 28 з них були працевлаштовані, 3 взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру,  26  були направлені на проходження професійного навчання.

 З метою формування позитивного і свідомого ставлення до свого майбутнього, до активного процесу працевлаштування, 2 березня в Мангушському районному центрі зайнятості був проведений  вебінар  для жінок, в якому взяли участь понад 20 безробітних  та  представниці  управління Пенсійного фонду України, Управління  соціального захисту населення,  Благодійного фонду «Карітас Маріуполь», роботодавці. 

 

Директорка  районного центру зайнятості Надія Тєрьошкіна зосередила увагу присутніх на проблемах жіночого безробіття. «Як свідчать статистичні дані, – сказала вона, - жінки складають більше 60 відсотків безробітних, які знаходяться на обліку в центрі зайнятості. Тому, іноді, доводиться чути, що безробіття у нас носить «жіноче» обличчя».  

Фахівці центру зайнятості  під час онлайн комунікації проінформували  шукачів роботи з можливостями працевлаштування за допомогою центру зайнятості, навчання та перенавчання за актуальними на ринку праці професіями у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості по Україні  та ознайомили з сучасними електронними сервісами служби зайнятості.

З особливостями спрощеного порядку надання  житлових субсидій  та умовами  призначення соціальних виплат  і допомог ознайомили начальниці відділів Управління соціального захисту Лілія Омельченко і Ганна Кутра.

Під час діалогу  завідувачка  сектору з питань організаційно-інформаційної роботи Мангушського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Олена Поліщак  надала інформацію  про особливості реалізації права на пенсію та практичне застосування пенсійного законодавства незайнятим громадянам.

Представниця Благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Світлана  Брагунцова детально розповіла про права жінок в українському суспільстві.

Роботодавці надали інформацію про вільні робочі місця у ФОП Бурлаченко А.Я., Грибеника М.В.,  Красозова М.А.,  ТОВ «Новоторг», Центру первинної медико-санітарної допомоги, відділу освіти та ін. :  продавець продовольчих товарів, оператор заправних станцій,  продавець непродовольчих товарів,   бухгалтер, психолог, кухар  та ін. За результатами проведення заходу  4 жінки були направлені на співбесіду до роботодавців .

Оскільки зустріч проходила  напередодні  свята 8 березня, жінкам були продемонстровані музичні привітання відділу культури.

 

 

 Профконсультантка

 районного центру зайнятості                           Ірина Соловйова

Фото без опису