Фото без опису

17 лютого Мангушським районним центром зайнятості проведено вебінар «Військова служба за контрактом -  впевнене майбутнє».

У заході взяли участь представники відділення рекрутингу та комплектування районного центру комплектування та соціальної підтримки, Донецького прикордонного загону, Мангушського об’єднаного  управління Пенсійного Фонду України Донецької області, Мангушського бюро з надання правової допомоги, Благодійної організації «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас Маріуполь».

Директорка районного центру зайнятості Надія Тєрьошкіна розповіла безробітним про стан ринку праці району та актуальні вакансії. Вона зазначила: «Служба за контрактом є гарною альтернативою зайнятості безробітних. В військових частинах та прикордонних військах  є потреба в водіях, артилеристах, танкістах, кухарях, діловодах та багатьох інших військових спеціальностях. До того ж, ці посади забезпечені високим рівнем заробітної плати».

Представники  районного центру комплектування та соціальної підтримки,  Донецького прикордонного загону   надали  інформацію про умови прийняття на військову службу за контрактом у Збройні Сили України та прикордонні війська. Вони проінформували про оплату праці, додаткові грошові виплати і винагороди, щорічні і додаткові відпустки, соціальні гарантії та визначені чинним законодавством пільги та компенсації. Також надали розяснення про можливості вступу до вищих навчальних закладів Міністерства оборони та військових навчальних підрозділів під час служби.  

На питаннях отримання безоплатної правової допомоги зупинилися начальник Мангушського бюро з надання правової допомоги Володимир Мануілов та юрист Благодійної організації «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас Маріуполь» Світлана Брагунцова.

Слухачі задавали питання представникам запрошених структур та отримали компетентні відповіді.

У вебінарі взяли участь 12 безробітних. Захід був спрямований на підбір кандидатів  серед незайнятого населення для проходження військової служби за контрактом. За результатами якого, двоє безробітних виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

 

 

Провідний фахівець з питань зайнятості

Мангушського РЦЗ

Олена Брага