11 лютого у Мангушському районному центрі зайнятості пройшов онлайн майстер-клас на тему «Сучасні джерела пошуку роботи».

«Загалом, робота – це наша діяльність, що є джерелом існування та вимагає відповідної підготовки. Тобто, це товар, який людина, маючи певний рівень кваліфікації та майстерності, продає на ринку праці та отримує винагороду. Вміле планування забезпечить успіх на цьому шляху» - зазначила фахівчиня районного центру зайнятості Олена Брага. Вона проінформувала безробітних про сучасні технології пошуку роботи та джерела інформації про вакансії.

У презентації пошукачам роботи було продемонстровано інтерфейси сервісів та додатків служби зайнятості, а також надано роз’яснення з їх користування.

Учасники заходу дізнались про різноманітні джерела пошуку роботи: засоби масової інформації (телебачення, преса, радіо, оголошення),сайти з пошуку роботи, соціальні мережі, сайти оголошень, кадрові та рекрутингові агенства, «вільне» претендування, офіційні сторінки підприємств та організацій.

Фахівчиня зауважила: «Під час пошуку роботи ви будете використовувати різні методи і джерела, тому будьте уважні. Пам'ятайте, що за привабливою на перший погляд вакансією, може ховатися ретельно продумана шахрайська схема. Проте її інколи можна розпізнати ще під час ознайомлення з оголошеннями про вакансії.» У наступних слайдах презентації безробітним були продемонстровані розповсюджені приклади таких «пасток» від шахраїв.