Проведено моніторинг якості морської води на громадських пляжах громади: відхилень від норми не виявлено

За інформацією  Мангушської  міжрайонної  філії ДУ «Донецький  обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України»  з   першого червня по перше вересня ( щотижнево ) проводиться  дослідження проб  води  морської на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники.  При проведенні моніторингу якості морської  води   в місцях рекреації  Азовського  моря  Мангушської територіальної громади, а саме,  на громадських пляжах с. Мелекіне, смт Ялта , с. Юр`ївка,  с.Урзуф,   з початку оздоровчого сезону  2021 року відібрано  25 проб морської води на мікробіологічні показники.  Відхилення від нормативних показників в  досліджених пробах  не виявлено.     Згідно  плану    з початку року  також проводиться  дослідження проб води  питної із свердловин,  розподільчої водопровідної  мережі , громадських колодязів населених пунктів    на мікробіологічні та санітарно- хімічні показники. За перше півріччя відібрано 20 проб  води питної  по водопроводам населених пунктів, відхилення  не зареєстровані.

Підприємствам, установам і організаціям аграрного сектору економіки, спеціалістам та фахівцям з питань пожежної безпеки до уваги !

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний період.  З метою недопущення виникнення пожеж пропонується: провести інструктивні наради з керівниками, головними інженерами, механіками, бригадирами тракторних бригад сільгосппідприємств щодо забезпечення протипожежної безпеки на період збирання та зберігання врожаю і заготівлі грубих кормів; скласти та затвердити схематичні плани протипожежного захисту врожаю, на яких нанести: смуги прокосів, місця розміщення зернотоків, зерноскладів, польових станів, скиртування грубих кормів, місць встановлення знаків пожежної безпеки, тракторів з плугами, перекриття тимчасових доріг тощо; підготувати до використання пожежну і спеціальну техніку, обладнання та інвентар для гасіння пожеж, створити резерв пально-мастильних та вогнегасних матеріалів, провести навчання відповідальних працівників; поновити мінералізовані смуги, систему протипожежних бар’єрів, канав у лісових масивах, відновити, обладнати та привести у відповідність протипожежне водопостачання, підготувати для забору води всі наявні водонапірні башти, пожежні водоймища і пірси, інші інженерно-технічні споруди протипожежного призначення та під’їздні дороги до них; забезпечити сертифікованими вогнегасниками об’єкти сільськогосподарського виробництва, провести роботу щодо  вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій зерноскладів і складів грубих кормів; організувати патрулювання пожежонебезпечних ділянок лісових масивів, сільгоспугідь із залученням до цієї роботи громадських організацій та населення, забезпечити їх засобами наглядної протипожежної агітації та знаками попереджувального характеру; організувати виготовлення агітаційних матеріалів щодо збереження врожаю від вогню (трафарети, листівки, панно, знаки безпеки тощо) і встановити їх у місцях збирання врожаю, зберігання та переробки зерна і грубих кормів.