Проведено моніторинг якості морської води на громадських пляжах громади: відхилень від норми не виявлено
За інформацією Мангушської міжрайонної філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з першого червня по перше вересня ( щотижнево ) проводиться дослідження проб води морської на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. При проведенні моніторингу якості морської води в місцях рекреації Азовського моря Мангушської територіальної громади, а саме, на громадських пляжах с. Мелекіне, смт Ялта , с. Юр`ївка, с.Урзуф, з початку оздоровчого сезону 2021 року відібрано 25 проб морської води на мікробіологічні показники. Відхилення від нормативних показників в досліджених пробах не виявлено. Згідно плану з початку року також проводиться дослідження проб води питної із свердловин, розподільчої водопровідної мережі , громадських колодязів населених пунктів на мікробіологічні та санітарно- хімічні показники. За перше півріччя відібрано 20 проб води питної по водопроводам населених пунктів, відхилення не зареєстровані.
Підприємствам, установам і організаціям аграрного сектору економіки, спеціалістам та фахівцям з питань пожежної безпеки до уваги !
З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний період. З метою недопущення виникнення пожеж пропонується: провести інструктивні наради з керівниками, головними інженерами, механіками, бригадирами тракторних бригад сільгосппідприємств щодо забезпечення протипожежної безпеки на період збирання та зберігання врожаю і заготівлі грубих кормів; скласти та затвердити схематичні плани протипожежного захисту врожаю, на яких нанести: смуги прокосів, місця розміщення зернотоків, зерноскладів, польових станів, скиртування грубих кормів, місць встановлення знаків пожежної безпеки, тракторів з плугами, перекриття тимчасових доріг тощо; підготувати до використання пожежну і спеціальну техніку, обладнання та інвентар для гасіння пожеж, створити резерв пально-мастильних та вогнегасних матеріалів, провести навчання відповідальних працівників; поновити мінералізовані смуги, систему протипожежних бар’єрів, канав у лісових масивах, відновити, обладнати та привести у відповідність протипожежне водопостачання, підготувати для забору води всі наявні водонапірні башти, пожежні водоймища і пірси, інші інженерно-технічні споруди протипожежного призначення та під’їздні дороги до них; забезпечити сертифікованими вогнегасниками об’єкти сільськогосподарського виробництва, провести роботу щодо вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій зерноскладів і складів грубих кормів; організувати патрулювання пожежонебезпечних ділянок лісових масивів, сільгоспугідь із залученням до цієї роботи громадських організацій та населення, забезпечити їх засобами наглядної протипожежної агітації та знаками попереджувального характеру; організувати виготовлення агітаційних матеріалів щодо збереження врожаю від вогню (трафарети, листівки, панно, знаки безпеки тощо) і встановити їх у місцях збирання врожаю, зберігання та переробки зерна і грубих кормів.